Badkamer renovatie

Hoe pak je de renovatie aan?

Bij een badkamer renovatie komt heel wat kijken. Het is een ingrijpende verbouwing van je huis. Dit merk je vooral doordat het een ruimte is die je intensief en dagelijks gebruikt. Wat het je gaat kosten aan tijd en geld, hangt helemaal af van hoe groots je het aan gaat pakken. Wanneer je alleen een badkamermeubel wilt vervangen en nieuwe kranen gaat plaatsen, is dat een minder grote klus, dan wanneer je ook andere tegels wilt of misschien je badkamer wel helemaal opnieuw wilt indelen. Je badkamer renovatie is een uniek moment om je af te vragen of je niet eens wat anders wilt in je badkamer. Denk aan een bubbelbad, stoomcabine of een extra wastafel. Als er ook een andere vloer in komt, kun je overwegen om dan gelijk vloerverwarming aan te leggen. Als je toch in de rommel terechtkomt, kun je het beter op zo'n manier aanpakken dat wanneer je klaar bent met verbouwen je een badkamer hebt die helemaal naar je zin is.

De kosten die de renovatie met zich meebrengt

Je badkamer renovatie kun je zo duur maken als je zelf wilt. Het ligt natuurlijk aan de materialen die je gebruikt. Kies je bijvoorbeeld voor duur sanitair uit een gespecialiseerde badkamerhandel, of vind je een basismerk uit de bouwmarkt ook prima. Ook is het goed om voor de aanschaf van materialen eens goed rond te kijken op internet. Want ook al kies je voor een duur merk sanitair of tegels, dan worden er soms restpartijen aangeboden voor een aantrekkelijke prijs. Wanneer je je badkamer wilt renoveren omdat je er gewoon op uitgekeken bent, is het aan te bevelen om kritisch te kijken naar wat er daadwerkelijk vervangen moet worden. Is echt je hele badkamermeubel aan vervanging toe of is het meubel zelf nog prima en kun je er nieuwe deurtjes op monteren? Moeten echt alle tegels eruit worden gebroken of is het mogelijk om er nieuwe overheen te plaatsen?

Eén van de grootste kostenposten bij een verbouwing of renovatie zijn de arbeidskosten wanneer je het werk uitbesteedt aan een professioneel iemand. Misschien is er iemand in je familie of vriendenkring die je zou kunnen helpen. En er zijn ook loodgieters of bouwvakkers genoeg die 's avonds wat bij willen verdienen. Er zijn dus manieren genoeg om geld te besparen op je badkamer, terwijl je tegelijk ook verzekerd wilt zijn van goede kwaliteit. Want je renoveert je badkamer voor een prachtig eindresultaat: een mooie badkamer in jouw stijl en van goede kwaliteit.

Voor meer informatie spreek met De Badkamervakman.nl / Nirox BV.Tags:
430 Woorden

Over ons

De blog over bouwers en aannemers Hallo, ik ben Peter. Ik ben geboren in Voorburg. Op mijn zestiende verhuisde ik naar Haarlem. Hier ben ik gebleven. Na een tijdje te zitten twijfelen wat ik wou gaan studeren, besloot ik uiteindelijk om Onderneming te studeren. Na mijn studie begon ik een aannemersbedrijf. In het begin was het erg moeilijk. Mijn bedrijf stond zelfs op het punt om failliet te gaan! Maar na een tijdje begon het goed te gaan. Vanaf dat moment zou het alleen maar beter worden. Ook al is het jaren geleden dat ik met mijn bedrijf begon, voelt het als gisteren. In mijn blog lees je van alles over bouwers en aannemers. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Badkamer renovatie
7 december 2017
Hoe pak je de renovatie aan? Bij een badkamer renovatie komt heel wat kijken. Het is een ingrijpende verbouwing van je huis. Dit merk je vooral doorda